WANTED! Social Media területre gyakornok

amasole joga 6037amasole joga 6067

Az AMASOLE jógastúdió fiatalos, lendületes csapatába marketing/PR területre SOCIAL MÉDIA gyakornokot keres!

Munkavégzés helye: Budapest III. kerület

Téged keresünk, ha....

 • jól ismered a közösségi média csatornákat és tisztában vagy a bennük rejlő lehetőségekkel
 • szeretnél tanulni, fejlődni és ehhez szorgalmas és lelkes is vagy
 • jó a problémamegoldó és kapcsolatteremtő képességed
 • gyors az észjárásod, lendületes és precíz munkavégzésre vagy alkalmas
 • Kreatív vagy és nem riadsz vissza a kihívásoktól sem
 • jó a magyar helyesírásod és szövegek fogalmazásától sem rémülsz meg
 • angol nyelvű szövegek fordítása sem okoz gondot
 • van már némi elképzelésed a jógáról, ha még nem akkor nyitott vagy megismerkedni vele
 • és ha nem esel kétségbe, hogy a stúdióban nincs kávéfőzőnk. J

Előnyt jelent, ha....

 • Heti 15-20 órában rugalmas időbeosztással nyitott vagy az együttműködésre
 • hasonló területen szerzett korábbi tapasztalat, akár saját blog vagy céges Facebook/Istagram oldal kezelése, weboldal szerkesztés (Joomla, Wordpress)
 • üde személyiséged beragyogja a jógatermet

Mit nyújtunk cserébe?

 • versenyképes gyakornoki órabért
 • kreativitás fejlesztést
 • jógázási lehetőséget
 • támogató közeget, vidám kollegákkal

Akinek a munkáját támogatod: Jakab Adrienn a stúdió szakmai vezetője. 

 IMG 5403

Ha megragadott a lehetőség, az alábbi pár adatod beírásával tudsz is jelentkezni:

Név:*
E-mail cím:*
Születési dátum:*
Lakhely (csak kerület) :*
Telefonszám:*

Fókuszban a farizom az amasole jógaórán

Immáron fél éve, hogy felkerült az Amasole jógaóra az órarendünkre, amely nem véletlenül kapta a stúdió nevét. Ha sosem próbáltad még itt egy rövid leírás róla. Amasole óra

Az óra intenzitása és hangulata évszakonként, és a bennünket körülvevő energiák által is változik. De minden alkalommal a részét képezi a „elcsúszott” mozgásminták korrekciója, a jobb testi és ezáltal lelki jóllét érdekében.

Lehetőségem nyílt a gyakorlásotok által még nagyobb figyelmet fordítani ezeknek a specifikus területeknek a tanulmányozására, és arra jutottam, hogy eljött az ideje hogy még nagyobb fókuszt fektessük az alvó farizmok felébresztésére!

Vannak akik a napi testmozgással inkább esztétikai célokat tűznek ki ( hogy jobban álljon a farmer, a fürdőruha a wellnessben és tengerparton), és sokan érkeznek különböző gerincproblémákra keresve a megoldást.

Úgy vélem, hogy evolúciós szempontból belénk van kódolva az esztétikailag vonzó fenék, legyen szó férfiről vagy nőről, hisz az egészségesebb test, izmosabb fenék látványa a jobb fajfenntartás lehetőségét sugallja. Ezen az órán mindenki megtalálhatja azt, amire vágyik. Így bármi is a kezdeti motivációd, ugyanazért mozgunk, csak ki megelőzés céllal, ki a gyógyulás érdekében.

Cikk folytatása

Telefonok, karórák a jóga órán-avagy hogy is vagy jelen a gyakorlásodban?

Telefonok, karórák a jóga órán – avagy hogy is vagy jelen a gyakorlásodban?

Mostanában gyakran esik meg velem a következő: bemegyek a terembe órát tartani. Elkezdődik a gyakorlás. Egy bizonyos ponton felállok, körbejárom a termet ahol jógázunk, hogy mindenkit mindenféle szögből jól lássak. És akkor egyszer csak, miközben az órát vezetem, megtörténik velem az, ami ennek a bejegyzésnek a megírására sarkallt.

Meglátom. Lent a földön. A tudatom ketté válik. Az egyik még mindig az órát vezeti, a másik, pedig tűnődni kezd. Ott van a matrac vagy a rajta lévő törölköző alá eldugva. Mégis kikukucskál félig, hogy a gazdája rá- rápillanthasson, ha kell.

Egy mobiltelefon.

Mikor ezzel a jelenséggel találkozom (egyre növekvő számban), sok dolog jut eszembe egyszerre. Először is a dilemma: szóljak? Ne szóljak?

Majd a következő kérdés bukkan fel bennem: miért? Talán olyan fontos hívást vár, hogy nem hagyhatja kint a telefont 90 percre? Ha igen, miért nem szól nekem erről a gyakorlás kezdete előtt? Miért kell nekem ezzel „véletlenül” szembesülnöm? Előlem rejti el, vagy önmaga elől? Ha kifejezetten eldugni akarta, talán Ő is tudja, hogy nem való jógaórára a telefon. De akkor miért van mégis itt? Nem tud tőle megválni? Annyira fontos tárgy számára, hogy másfél órára nem tudja elzárni magától a szekrénybe?

Ezek őszintén kíváncsi és mindenféle rosszindulatot mellőző kérdések bennem. Nem ítélek el vagy vetek meg valakit, amiért behozza a telefonját órára. De nem értem.

Mindenki életében adódhat annyira fontos esemény, amiről nem maradhat le. Van bennem empátia és tudom, milyen ez. El is tudok képzelni néhány konkrét esetet, mikor nagyon fontosnak tartom, hogy a termen kívül zajló életem számára azonnal elérhető legyek. Velem is gyakran megesik. De be, nem hoznám magammal a terembe soha.

Te hogy éreznél, mit gondolnál, ha kitenném a mobilom a matracom szélére (nem zene lejátszás céljából)? És ha esetleg még pötyögnék is rajta néhány sort, amíg te egy pózban vagy?

Én gyakorlóként ezt nagyon kellemetlennek tartanám. Amatőrnek. Tiszteletlennek. És azt is érezném, hogy ez a tanár nincs ott velem.

És a lényeg pont ennyi. Ez az írás nem fog hosszú sorokon át ömlengeni arról, hogy micsoda rabszolgái vagyunk a technológiának és emiatt megértünk a pusztulásra. Csak annyit kér, hogy hagyd kint a mobilod. És hagyd kint a karórádat is. Ez utóbbi még akadályozhat is tested szabad mozgásában. S míg a telefonokkal kapcsolatban akad néhány gondolatom, ami megmagyarázhatná annak jelenlétét a jógaórán, egy karórával kapcsolatban semmi de semmi nem jut eszembe amiért ne lehetne kint hagyni. Gyakorlás közben egyetlen embernek kell tudnia mennyi az idő. Az órát tartó tanárnak, hogy időben befejezhesse azt. És ha esetleg okos óra lenne, ami a pulzusod méri – az akkor is annyi lesz amennyi, ha nem látod számszerűsítve a kijelzőjén.

A kondi teremben, senki nem fog megkérni, hogy tedd le a telefonod vagy vedd le az órád. De ez nem egy kondi terem. Nem csak fizikailag jövünk össze, hanem lelki értelemben is. Időt, energiát, a gyakorlásunkat és tapasztalatot osztunk meg egymással. Amikor közösen gyakrolunk, számomra megszűnik az életem minden más szegmense. Nincs külvilág (gyakran még egy fejfájás is szünetel arra az időre). Csak Te vagy és az, amiben másfél órára osztozunk egymással.

Igaz, ezt én választottam hivatásomként. Tőled nem ezt kérem.

Csak annyit, hogy amíg a teremben vagy, add meg magadnak is azt a tiszteletet, hogy csak magaddal foglalkozol. Add meg magadnak a lehetőséget arra, hogy elengedd az esetleges kontroll iránti vágyadat, amit ezeken az eszközökön keresztül érezhetsz. Lehet, hogy rossz lesz nélkülük. Nem baj. Majd együtt gyakoroljuk. A világ minél gyorsabb, nekünk annál inkább le kell lassulni, ahhoz, hogy megőrizhessük benne tudatosságunkat.

Hagyd kint az telefonod. Hagyd kint az órád.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Találkozzunk a matracon. Csupaszon. Kütyük nélkül.

Namaste,

Andi

A megszámlálhatatlannak tűnő percek a melegben, avagy az első alkalom a hot jógán

A megszámlálhatatlannak tűnő percek a melegben, avagy az első alkalom a hot jógán 
 
 
Lelkesen, szokásosan nagy arccal és mintegy 50 kg túlsúllyal érkeztem életem első hot jógájára.  Így visszagondolva, már első pillantásra is gyanúsnak kellett volna lennie, hogy a teremben rajtam kívül egyetlen kövér ember sem volt. Mármint olyan, aki annyira kövér, mint Én. Mert aki nem annyira kövér, mint Én, az nem is kövér.  
 
Aki ismer, tudja, ha valamit elhatározok, ha beledöglök is, végigcsinálom.   Na, ez volt az a jógaóra, ahol azt éreztem, ha végigcsinálom, bele is döglök.  
 
És a beledöglés gondolata nem egy folyamat volt, ami szépen, fokozatosan bekúszik az ember agyába és addig- addig terjeszkedik, amíg egyetlen ép gondolatod sem marad azon kívül, hogy TE ITT EBBE MOST BELE FOGSZ DÖGLENI, hanem egy állapot, aminek sehogy nem akart vége lenni.   
Ha mégis maradt volna egyéb gondolatom, azt arra használtam volna, hogy átgondoltam rövid, ámde annál kalandosabb életemből kimaradt dolgaimat, miközben sajnálkoztam ezen dolgok elmulasztásán, mert nyilvánvalóan EBBE ÉN ITT MOST BELEDÖGLÖK.    
 

Cikk folytatása

Egy jóga oktató vallomása

Jakab Robin vagyok, 28 éves jógaoktató. Most biztos arra gondolsz, hogy úristen neked is csak megszületni volt nehéz, meg hogy ez nem is munka, dolgoztál volna és még sorolhatnám az intelmeket.

Cikk folytatása

Hogyan válj szuper jógaoktatóvá?

Hagyd a termen kívül a mindennapokat!

Szenvedéllyel szeresd a munkád, és mindent, amit csinálsz, és akkor valóban élsz.
2007. június 15-én zárult az első jógaoktatóképzésem 9 izzasztó hete. A napokban nosztalgiázgattam, és a kezembe került a naplóm, amit a hawaii-i képzés alatt írtam. Jól esett olvasni ezeket a sorokat, így gondoltam begépelem, és veled is megosztom az eredeti verziót.

Cikk folytatása

Támadt egy szuper ötletünk: Hogyan éld túl a hét második felét a munkahelyeden?

Ha azt érzed, hogy a hét eleji lendületed csütörtök-péntekre már alábbhagy, érdemes feltöltődni egy kis energiával, hogy a hét utolsó munkanapján, már ne energiahiányos állapotban kelljen bekúszni a munkahelyedre. Így jó eséllyel nem azzal telik majd az egész hétvégéd, hogy próbálod összekaparni magad a hétfői munkakezdésre. 
Mi is szeretnénk támogatni ebben téged, így sokatok kérésére betettünk az órarendünkbe még egy „csendes” Hot jógaórát. 

Cikk folytatása

Viszlát ülőmunka! Helló világ! -Itt az amasole legújabb HOT jóga oktatóképzése!

Már egy ideje gyakorlod a jógát, és úgy érzed teljesen behálózta, megmásította és jobbá tette az életed? Talán már korábban is eszedbe jutott, hogy a következő természetes lépés, hogy Te magad is oktatóvá válj? Vagy egyszerűen csak a gyakorlásod szeretete és " normális " ;) munkád megtartása mellett valami másra, valami könnyedebbre és jelentőségteljesebbre is vágysz?

Akkor az amasole következő HOT jóga oktatóképzése pont Rád vár!

Cikk folytatása

 • 1
 • 2

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info