GonnaGiugno- avagy indul a szoknyás június! 

Tavaly a saját facebook oldalamon indítottam el ezt a szuper programot, ami eleinte némi kihívást jelentett, de pár nap után mindenki nagyon megkedvelte. Idén szeretném, ha még több emberhez eljuthatna, így az Amasole Jógastúdió és a Süel márka (www.suel.hu) is támogatja a terjesztését.

 JakabAdriGonna

Hatalmas örömömre 2019. júniusában New Yorktól egészen Ausztráliáig terjedt a híre és vett részt benne több száz Nő. Az irodákban, korábban csak nadrágot viselő kolléganőket „fertőzött” végig. Voltak akik hosszabbat, többen rövidebbet, vagy térdig érőt választottak, a lényeg, hogy kipróbálták milyen egy teljes hónapon át nadrág nélkül az élet. Tavaly évvégén, egy debreceni mini tanfolyamom résztvevője mesélte, hogy ő is végigcsinálta, már nem emlékszik, hogy jutott el hozzá a híre, de kiváncsi volt ki indította el. 

2020. június 1-étől ismét lehetőségünk nyílik, hogy közösen megfertőzzük vele a világot. 

Semmi mást nem kell tenned, mint legalább 30 napon át félretenni a nadrágokat! Ha nincs ilyen a szekrényedben, akkor szerencsés Nőnek mondhatod magad, és kérjük te is csatlakozz! Mutass példát, és használj minden számodra elérhető fórumot annak érdekében, hogy minél gyorsabban terjedjen, és átadhassuk minél több nőnek ezt a csodás vírust!

Legyen amit viselsz ruha, szoknya, egy magad köré tekert lepedő, csak nadrág ne! Visszajelzések szerint a tavalyi résztvevők nem csak túlélték, hanem hihetetlenül jól is érezték magukat egész hónapban. 

Abban az esetben ha szeretnéd fokozni az energetikai hatásait, akkor feltétlenül gyere el a 2020. június 20-án 10.00-17.00- között megtartásra kerülő NŐ vagyok workshopunkra, melyet Boros Luca meseterapeuta és kundalini oktató tart. 

Részletek: 

http://amasolejoga.hu/hu/programok/no-vagyok-workshop-boros-lucaval

Max 12 fő tud résztvenni, szóval mielőbb gondoskodj a jelentkezésedről.

Szeretettel: 

Jakab Adri 

Ázsiából hozott tudásával és tapasztalatával

Kálmán Mária, aki Ázsiából származó tudásával kápráztat el minket.

Emlékszem anno az első között voltál, aki felavatta a kismamáknak fenntartott ablak közeli várandós hot jógás helyet. Hogyan bukkantál rá az amasolera?

                                                                                       image4.jpeg

2013 őszen költöztünk a jógastúdió közelébe. Mindig mozogtam és várandósan is szerettem volna mindezt folytatni. Kerestem a közelünkben színvonalas, sokféle órát adó jógastúdiót és így találtam az Amasolera. Bár a Sole Hot aktív gyakorlás, a várandósság teljes ideje alatt tudtam csinálni, mert nagyon jól esett. Emlékszem anno a módosításokat Andival beszéltem meg. A stúdió megfogott az energiadús, modern atmoszférájával és a kitűnő oktatókkal.

Fiatalkorod óta mozogsz, hogy jött az életedbe a jóga?

Japánban kerültem kapcsolatba a jógával több mint egy évtizeddel ezelőtt. Erre terelt az utam. Korábban inkább a sportos és táncos mozgásformák vonzottak, a zene és a mozgás együtt leginkább. Japánba költöztünk a párommal és el kellett valamivel foglalnom magam. Ō dolgozott, én tanultam japánul, felfedeztem Tokiót. Hamar jött egy ajánlás, hogy angol nyelven is indul jógaoktatói képzés egy kiváló stúdióban. Így belevágtam. Nem bántam meg, életre szóló barátokat találtam a világ minden tájáról, és szép lassan én is átalakultam kívül-belül. Többek között Yogiraj Alan Fingerrel, Shiva Rea-vel volt szerencsém találkozni és workshopjukon részt venni. Autentikus élmények értek.

image3.jpeg

Milyen jógairányzatok állnak közel hozzád? 

Az utóbbi években sokféle stúdióban szinte mindenféle irányzatot kipróbáltam. Az utolsó 3 évet a tanulás és elmélyítés tekintetében a yin jógának szenteltem, ezért ma is ez áll hozzám legközelebb. Szerteágazó terápiás hatásai miatt nagyon kedvelem. Sokat tanultam az oktatómtól Szingapúrban, többek között instruálni azokat az apró kis mozdulatokat, amik a legfontosabbak egy ászana felvételekor. De a yin ellentétei is vonzanak, a yin és yang így egészíti ki egymást. Az utóbbi időben itt Magyarországon a Bikram módosított sora újra előtérbe került az életemben. A sorozat alapos megismerésével, azzal, hogy Sole Hot oktató lettem, sokkal hatékonyabban tudom gyakorolni ezt a jóga stílust, jobban érzem formáló, kedvező hatásait. Nyilván ehhez a sok év tapasztalata is kellett, hogy a légzés, és a célként megjelölt könnyedség mennyire befolyásolja a gyakorlást.A hatha jógára építő power jóga, mint óratípus szintén közel áll hozzám. Mindig várom a találkozást a keddi órán felbukkanó, fejlődni akaró, új kihívásokra vágyó jógázókkal! Szeretem az intenzív, kreatív és a keringési rendszert is megdolgoztató, magasabb intenzitású órákat.

image0.jpeg

Mire helyezed a fókuszt a saját gyakorlásod és az óráid során?

Mindkettőben hasonló a fókusz, amit szem előtt tartok.A prevenció az elsődleges cél, az ízületek, kifejezetten a gerinc és a térd védelme, valamint az esetleges sérülések megelőzése. A másik fókusz a precizitás és pontosság. Az ászanák úgy fejtik ki jótékony hatásukat, ha minél pontosabban, hatékonyabban végzik őket. A harmadik a határok tologatása, a fejlődés. Már a gyakorlás maga is előre visz nap mint nap, de ha tréningszerűen, vagyis rendszeresen és tudatosan képzed a tested, mélyíted az ászanákat, akkor egyre tisztábbak lesznek a mozdulataid, vele a gondolataid is és így tereled a tested az egyensúly és összhang felé. Ázsiában tudatosították bennemA jóga a testednek és lelkednek egyfajta táplálék, kell az ízületeknek, izmoknak, keringésnek, idegrendszernek.

 image1.jpeg

Többször éltetek a családoddal Ázsiában. Mesélnél arról, hogy mely országokban és mit tanultál a keleti mentalitásból? Tetszett? Visszavágysz? 

Nagyon tetszett mindegyik ország, bár először nehéz volt mindenhol, hol jobban, hol kevésbé :).A japán mentalitás: a kultúra és hagyományok tisztelete, az udvariasság, a közösségi szabályok követése és betartása, mind-mind nagy hatással voltak rám. A minőség és részletek náluk megkérdőjelezhetetlenek, ezek nekem is fontosak.Szingapúrban szintén a szervezettség áll a középpontban, amely a modernséggel párosul. Ott szabályokat megszegni nem lehet. Itt ismertem meg egyik legjobb barátom, egy kínai hölgyet. Általa sokat tanultam a kínai szokásokról, ételekről, kultúráról. A maláj emberek emberszeretete, kedvessége lenyűgöző volt. Mindig mosoly es kedvesség fogadott. Örömmel próbálták ki az új dolgokat, ez nagyon tetszett.Mindegyik hely egy kulináris utazás is volt egyben. Folyamatosan igyekszem becsempészni az otthoni étkezésbe azokat az ismereteket, amit az évek alatt főleg Ázsiában szereztem. Például mely olajok, sók alkalmazása előnyös és milyen módon kell fűszereket használni.Nagyon tetszett a külföldi élet, és igen, visszavágyok picit, mert jó a tapasztalás, a nyitottság, látni és megismerni más kultúrákat. De persze itthon is jó, ahol mindezt kamatoztatva folytatom az utam.

image2.jpeg

Ha nem láttalak volna várandósan jógázni a SOLE Hot jóga óráinkon, akkor nem is hinném el, hogy 3 gyerekes családanya vagy. Mi a titka? 

Nincs titka. A tudatosság fontos számomra, hogy hogyan élem az életem, hogyan haladok a célok felé. Persze az idő hatékony beosztása nehezíti mindezt. Mindig vannak akadályok, de ha folyamatosan fókuszálsz, akkor megvan az irány. Nap mint nap a körülöttünk levő sok információból a számomra értékesek kiválasztása és hasznosítása kerül előtérbe.

Kálmán Mária rendszeres órái az Amasoleban: 

hétfőn 9.00-10.15 Hot Power

kedden 18:30-19:45 Power, 20:00-21:15 Yin

szerdán 08:30-10:00 Sole Hot, 10:30-12:00 Gerincjóga

csütörtökön 07:00-8:30 Silent Sole Hot

vasárnap 10:00-11:30 Sole Hot

Legfiatalabb oktatónk, aki a lágyságával mindenkit elvarázsol

Mi recepcióst kerestünk, te jelentkeztél, de rögtön mondtad is, hogy inkább jógaoktatóként szeretnél nálunk dolgozni. Vállaltad, hogy tartasz egy próbaórát, én meg, hogy ha ügyes vagy, akkor kapsz óra helyettesítést a recepciós teendők mellett. Sosem felejtem el azt az órát. Imádtam az energiáidat, és nem láttam rajtad, hogy zavarban lennél a jelenlétemtől. Te hogy élted meg?

                                      

                                                    image2 (1).jpeg

Én is tisztán emlékszem arra az órára, nagyon örültem a lehetőségnek! 😊 Pontosan megterveztem az óra minden részletét, de így is eléggé izgultam előtte. Szerencsére néhány barátnőm el tudott jönni, bár így meg attól tartottam, hogy mit szólnak majd hozzá. Majd az óra eleji ráhangolódáskor kezdtem én is megérkezni lélekben is, a gyakorlás alatt pedig olyan érzésem volt, mintha magamat is kívülről figyelném. Persze a gyakorlatsor teljesen eltért a pontosan eltervezettől. Szuper érzés volt ott lenni, ahogy mindenki egyszerre mozdul, koncentrál, és megfogalmazódott bennem, hogy én tényleg szeretnék ezzel foglalkozni.

Hogyan szivárgott a jóga az életedbe? Mit adott, vagy miben segített?

Az első órámra egyrészt kíváncsiságból mentem el, másrészt akkoriban problémák voltak a térdemmel, ami igen hátráltatott a sportolásban, pedig nagyon fontos volt számomra a mozgás, reméltem a jóga segít majd. A jógával való első találkozásom az Amasoleban volt, nálad Adri egy SoleHot órán. Nem mondom, hogy nem lepett meg a meleg, de nagyon megfogott az óra hangulata, légköre, ki is használtam a 10 napos próbabérletem. Ezért külön sokat jelent nekem, hogy itt tarthatok órát! Majd több óratípust, helyet is kipróbáltam. Mindig nagyon feltöltődve, kisimulva jöttem haza az órákról. Továbbra is ezt kapom a jógától a fizikai erősödés mellett.

                                               image0 (1).jpeg

Sokan fiatalnak tartanak, de én az első órád után tudtam, hogy számomra nem az a fontos, hogy hány éves vagy, mióta oktatsz, hanem a mosolyod, a lágyságod és az, hogy mi árad belőled. Ha egy szóval kellene jellemeznem téged, az a Tisztaság lenne. Mit szeretsz az oktatásban?

Köszönöm! Igen eleinte furcsa élmény volt elől állni, és hogy így figyelnek az emberek rám ráadásul, hogy általában mindenkinél fiatalabb vagyok, és nálam előrébb tartanak az életben. Nagyon szeretem az órákat körülölelő pozitív légkört és a sok kedves embert, akivel összetalálkozunk egy gyakorlás alatt. Élvezem az órák végig gondolását és figyelni a résztvevők fejlődését. Szeretném az órák pozitív áramlását átadni, és köszönöm a bizalmat az óráimra ellátogatóknak!

 Fele annyi idős vagy, mint a tanáraink átlagéletkora. Hogy érzed magad a csapatban?

Jártam több különböző tanfolyamra, ahol hasonlóan fiatalnak számítottam, így már kezdtem megszokni ezt a helyzetet korábban is. De szerintem a kor nem számít annyit abban, hogy hogyan jönnek ki egymással az emberek, bár nyilván mások a fő témák az ember életében éppen. Én szeretek a csapathoz tartozni, és köszönöm nektek, hogy a kor miatt nem szoktam magam „hátrányban” érezni. 

                                                         image3 (1).jpeg

Mit tanulsz az egyetemen?

Tavaly végeztem szociológián, a Corvinuson. Bár sokat tanultam itt, akár, ha csak a szemléletemet nézzük, és szeretnék emberekkel foglalkozni és segíteni, de már az elején is éreztem, hogy ez a szak nem annyira az én terepem. Így az egyetem alatt elkezdtem másfelé nézelődni, így jött a jógaoktatói, illetve egy egész hosszú 3 modulból álló weblapfejlesztési képzést is elvégeztem. Mesteren szerettem volna gazdasági irányt is tanulni, ehhez alapszakon már elkezdtem felvenni, elvégezni erről a karról is tárgyakat, így tudtam felvételezni vállalkozásfejlesztésre a BA után, szintén a Corvinusra. Most fogom majd a második félévet elkezdeni vállalkozásfejlesztés mesteren. 

Mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet?

A családommal, barátommal imádok utazni. Különböző országokat, városokat felfedezni, és az ott élő emberek kultúráját, életstílusát megismerni. Szeretek síelni, nemsokára megyünk idén is. És persze jógázni.

Pesten szeretek különböző kávézókat, érdekes kajálós helyeket kipróbálni. Régen még sokat olvastam, ezt jó lenne megint visszavezetnem az életembe.

                                                                  image1 (1).jpeg

Hogy látod magad 5 év múlva?

Ez egy nagy kérdés számomra jelenleg. Előző évben junior front-end fejlesztőként dolgoztam az egyetem mellett. Sok részét élveztem ennek a munkának, a felületek megtervezését, rögtön látszik, hogy valami működik vagy nem, kézzelfogható eredménye van a munkának. De úgy éreztem ez a félévem túl sűrű lenne a mester mellett, így nem folytattam. Nem szeretném azonban a jövőben elengedni ezt a vonalat, sőt jó lenne még ebben is tovább fejlődni és akár vállalatoknak felhasználói felületeket tervezni, fejleszteni. Szociológiában a felméréseket élveztem, interjúk, fókuszcsoportok tartását. Jógában is tervezek még tovább tanulni, illetve kíváncsi vagyok, mit hoz az életembe a mostani mesterszak. Tudom kicsit sok terület, de túl sok minden érdekel sajnos. Most a célom csak a fő irányom kijelölése, mert nem tudom elképzelni, hogy majd csak egyféle munkát végezzek. Illetve 27 évesen remélem lesz gyerekem vagy legalább tervben lesz.

Judy kötéssel simítja az idegeit

78936259 2481688585419002 7233028632191434752 n

Kárpáti Juditot szinte sokként érte a hír, amikor 2014-ben azt javasoltam neki, hogy feltétlenül végezze el velünk az első magyarországi HOT PILATES KÉPZÉST. Amint elindult az oktatás azonnal magáénak érezte ezt a mozgásformát és azóta is lelkesen oktatja. Később szépen sorban egymást követték az oktatóképzések, SOLE HOT jóga, hatha jóga. Többet is megtudhatsz róla, ha továbbolvasol. 

Cikk folytatása

Görcsös ragaszkodásaink elengedése

légzőgyakNem szeretek kritikus írásokat kiadni a kezemből vagy megmondó ember szerepében tetszelegni. Természetemből fakadóan “minden okkal van úgy, ahogy van” típusú ember vagyok.

Mégis, olyan sokat gyakorlok veletek termünkben, olyan sokat látlak titeket a matrac-beli életetekben mozogni, hogy meg kell osztanom veletek az észrevételem és arra hívlak, hogy velem együtt megvizsgáljátok a hozzá kapcsolódó önismereti kérdést.

A “régi” hot jóga gyakorlatsorról lesz szó.

Cikk folytatása

Ferenczy Andi 3 szerelme

AndikaablakFerenczy Andi 2012-ben jött el egy állásinterjúra az amasoleban, egy oktatótársam ajánlotta, akivel Ausztráliában kollégák voltak. Első pillanattól meg volt köztünk a szükséges közös hullám, ami azóta is tart. Így most őt kérdezgetem. 

Hogyan és mikor vált a jóga az életed részévé? 

Cikk folytatása

A humor kizökkent a negatív hullámokból

"A hot pilates ad egyfajta önbecsülést, mert ezen az órán bizony sokszor „összefutunk” a nem létező határainkkal, amiket, ha nem is oly’ könnyedén, de mindig átlépünk"

                                                                    Andras profil

Lőwy Andrást már 3 éve láthatjuk az Amasoleban rendszeresen jógázni/hot pilateszezni. Idén ősztől pedig már hot pilatest is oktat nálunk. Én jól tudom, hogy miért, hisz átgondolt és örömteli döntés volt, hogy az amasole csapatában tudhatjuk. Megosztanád az olvasókkal a te oldaladat? 

Cikk folytatása

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info