Hogyan válj szuper jógaoktatóvá?

Hagyd a termen kívül a mindennapokat!

Szenvedéllyel szeresd a munkád, és mindent, amit csinálsz, és akkor valóban élsz.
2007. június 15-én zárult az első jógaoktatóképzésem 9 izzasztó hete. A napokban nosztalgiázgattam, és a kezembe került a naplóm, amit a hawaii-i képzés alatt írtam. Jól esett olvasni ezeket a sorokat, így gondoltam begépelem, és veled is megosztom az eredeti verziót.

 

„2007.06.15. Péntek
És vége!!
Túl vagyunk az utolsó napon. El sem hiszem, hogy végigcsináltuk. Túl a mai 2 jógán, a reggelit Raj tartotta (Bikram felesége), elég energiamentes volt, ez hatalmas csalódást okozott. De rá kellett jönnöm, hogy azért ő is csak ember, de mindenesetre erre majd figyelnem kell, amikor oktatok, hogy a mindennapok ne jussanak be a jógaterembe. 90 percre nekem is ki kell majd kapcsolnom, csak úgy mint a tanítványaimnak.
Délután a tanárok tartottak nekünk dumcsipartyt útravalóként. Legjobban Julia fogott meg ismét, amikor azt mondta, hogy a szenvedély a legfontosabb, ha szenvedéllyel csinálod a jógát, akkor nem tudsz kiégni benne. Akkor nem lesz unalmas naponta 2-3x ugyanazt végigmondani. Ezt megfogadom!
Megköszöntem a meditációban az energiát amit kaptam ezalatt a 9 hét alatt, és hogy végig tudtam csinálni. Büszke vagyok magamra. Óra után beindult a vad búcsúzkodás, mindenki ölelt mindenkit, izzadt testtel és senkit nem zavart. Gyors összekapom magam az esti záróbulira.”

bikram

 

Azóta is pont így gondolom. Minden órámat azóta is szenvedéllyel és szeretettel tartom, és 10 év elteltével sem úgy gondolok az oktatásra, mint a munkámra, hanem boldog vagyok, hogy nekem hivatásom van.
Minden oktatóképzésen, amit tartok elmondom a résztvevőknek, hisz ezt tartom a legfontosabbnak, hogy abban a 75-90 percben, amíg az óra tart, hagyj magad mögött mindent, ahogy a gyakorlók, úgy te is a pillanatban időzve élvezd minden percét. Így fogod remekül érezni magad, és ezáltal a gyakorlók is az óráidon.

Jakab Adrienn

naplo

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info