Heti Hősök #1 - Amasole, a hely, amely örökre rabul ejtett

Pár évvel ezelőtt egyik kedves ismerősöm azt mondta nekem, hogy van itt a közelben egy jó hírű jóga stúdió, szívesen kipróbálnám, de egyedül nincs elég merszem hozzá, gyere le velem. Addig unszolt, hogy kötélnek álltam és egy szép őszi napon beballagtunk egy hot pilatesre, mert tetszett a neve.

 

Az első órán nagy lelkesedéssel és lendülettel vetettük bele magunkat a számunkra ismeretlen gyakorlatok végrehajtásába. Mivel nemcsak mi voltunk felfűtve, hanem a terem is, úgy az első húsz perc után éreztük, hogy elfogy körülöttünk a levegő, hiába lélegeztünk, valahogy egyre kevesebb volt az oxigén, ma sem tudom, hogy éltük túl az első órát.

És ahogy az a romantikus történetekben is lenni szokott, ismerősöm már nem jött el a következő órákra, én viszont ott ragadtam, és azóta is napjaim fénypontja, ha részt vehetek egy foglalkozáson.

Soha semmit nem szoktam könnyen feladni, de az, hogy ezt az első foglalkozások nehézségei ellenére nem adtam fel, életem egyik legjobb döntésének tartom. Pedig amikor ez a történet kezdődött, én már a hatvanas éveim vége felé jártam. Igaz, kicsit utána is olvastam, de megfogott a pilates varázsa, a kihívás, de a legfontosabb az volt, hogy már az első pár óra után éreztem a testemen a pozitív változásokat.

A témával foglalkozók nyilván tudják, hogy a pilates a mély izmokat erősíti, főleg azokon a tájakon, ahol erre a mozgástól elszokott embereknek a legnagyobb szükségük van. Így például a gerinc tartó izmokat, a hasizmokat, a hátizmokat, farizmokat, a lábizmokat, és talán az sem mellékes, hogy ezek együttesen kedvezően hatnak a problémamentes szerelmi élethez szükséges izmokra is.

Pár év alatt eljutottam oda, hogy élvezem az órákat, be tudom osztani az erőmet, minden alkalommal jólesően elfáradok, de szétárad bennem a boldogsághormon, hogy megcsináltam, ezzel is gazdagabb lettem.

Itt nincs teljesítmény kényszer. Ennek ellenére olyanok a körülmények, hogy minden alkalommal igyekszem mindent kiadni magamból.

Persze ehhez kellenek a foglalkozásokat tartó „edző nénik” (valójában vonzó ifjú hölgyek) is, akik töretlen lelkesedéssel, a maximális teljesítésre való ösztönzéssel, mégis megértő, óvó hozzáállásukkal mindenkiből kihozzák a saját képességei szerinti legtöbbet, akiknek csak köszönni tudom a törődésüket, szeretetüket!

Hát ezek miatt ragadtam itt örökre! Ha fontolgatod, hogy szívesen kipróbálnád Te is a pilatest vagy a jógát, de egyedül nincs elég merszed elkezdeni, keress nyugodtan, szívesen „lejövök” veled. De az biztos, hogy én folytatni fogom, remélem Te is!

Találkozzunk a teremben!

András

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info