Ami kint az bent, ami bent az kint

Jankakicsik 0121A tél gyönyörű, a tél megpihenés, a tél visszahúzódás. A természet és az ember együtt pihenhet meg, hiszen kint minden adott hozzá: hamarabb sötétedik, hűvös van és minden lassabb. 

A kérdés, hogy “bent” is készen állunk -e erre? 

Nekem eddig a karácsony előtti időszak mindig munkával telt, hiszen ahol dolgoztam, a kereskedelemben, ez a legfelfokozottabb időszak. Hulla fáradtan estem haza 24.- e délután pár nap pihenés után pedig mehettem vissza az akció előkészületek miatt és január közepéig nem volt megállás. Az én választásom volt, az biztos, és az is hogy ezt a feszített tempót, hogyan éltem meg. 

Mert volt olyan időszak, hogy sírva mentem haza és olyan is hogy szuperül érzetem magam a bőrömben. 

Volt olyan nap mikor eljutottam jógázni, ha reggel akkor a napom egész máshogy kezdődött és ha este akkor igazán ki tudtam kapcsolni. 

Nem mondom, hogy a jóga mindenre megoldás, inkább annak a fontosságát emelném ki, hogy nekem mit adott: abban a másfél órában magamnak én voltam a legfontosabb. Hogy megajándékoztam magam egy kis idővel, hogy töltekeztem fizikálisan és mentálisan és ez az energia nem csak rám, a környezetemre is hatott. 

A jóga egy út a sok közül, ami harmonizálja a testet, lecsitítja az elmét. 

A jóga egy út a sok közül, ami utat mutathat neked egy olyan élethez, hozzáálláshoz, amivel boldogabb és teljesebb életet tudsz élni. 

A jóga egy út a sok közül, amit érdemes kipróbálnod, mert nincs veszíteni valód. 

Én idén munkát váltottam és most lehetőségem van arra, hogy sokkal több figyelmet szenteljek magamra és hogy ne hajszoljam túl a testem/ elmém ebben a periódusban, de azt látom, hogy továbbra is nagyon kell figyelnem arra, hogy ezt tényleg meg is adjam magamnak. 

Nehéz ezekben az időkben magunkra, csak magunkra szentelni az időt, hiszen ezer kötelesség és feladat vesz minket körbe és mindeközben még gyártunk is magunknak belőle. 

Azt nem szabad szem elől téveszteni, hogy a belső nyugalom és pihenés rajtunk múlik, ahogyan az is, hogy éljük meg az ünnepek előtti felkészülést. 

A harmónia és az együttlét öröme benned kezdődik, figyelj a szívedre, hogy mire vágysz igazán és add meg magadnak azt, ami kiegyensúlyozottá, nyugodttá és boldoggá tesz. 

Apropó: voltál ma már jógázni? :)

Janka

 

 

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info