Tippek, hogy jobban érzed magad az ÚJÉVI FOGADALMAK kapcsán

yinjogacsecsemo

Új év, új élet! - hangzik el sokak szájából minden év végén.

Reményekkel teli várjuk a január első napját és bízunk benne, hogy hatalmas lendülettel tudunk belekezdeni a terveink megvalósításába, és sikerül hosszú távon kitartani az újévi fogadalmaink mellett.

Ha az évszakok sorolásából indulunk ki: tavasz-nyár-ősz-tél, akkor nem a január a legalkalmasabb időszak az új szokások felvételére, sem a régiek elengedésére, hisz energetikailag sem kapunk kellő támogatást hozzá.

Évek óta figyelem az amasole jógastúdió életében, hogy az újévi kampányszerű jógázás január 3. hetére már szinte teljesen alábbhagy. Nem csoda, hisz a természet még pihen, mi pedig nagy erőkkel próbálkozunk a karácsonykor elfogyasztott falatok ledolgozásán munkálkodni. Ez persze sokszor kudarcba fullad, mert a bennünket körbe vevő természettel együtt ez a lendület is befagy. Amennyiben sikerül a természet energiával megpihenni és a téli időszakban erőt gyűjteni, tervezgetni és álmodozni, harmóniába kerülni vele, sokkal könnyebb lesz a tavasz beálltával az eltervezgetett új szokásokat behozni a mindennapjainkba.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki feküdjön vissza a tévé elé és tespedjen. Nagyon is jól tetted, ha összeszedted a célkitűzéseidet a 2019-es évre vonatkozóan.

Csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ha a belekóstoltál az újévi új életbe és esetleg nem tudtad hosszútávon működtetni, akkor ne tépd szét a listát.

Tartsd továbbra is szem előtt és hagyd hogy a tavasz lendülete az újabb nekifutás alkalmával támogasson benne.

Ilyenkor érdemes önmegfigyelést végezni. Ami a jógaórákat illeti meditatívabb órákat látogatni, befogadni, pihenni, „yinben” maradni. Lélegzetről lélegzetre egyre közelebb kerülve önmagadhoz megérezni, hogy mi az amire nem a tudatod, hanem a lelked vágyik. Milyen új, esetleg más minőségű életre, mint ahogy korábban éltél.

Íme néhány hasznos tipp erre az időszakra:

  • Sétálj a téli friss levegőn, hagyva hogy lépteidet csak a mély légzések kísérjék.
  • Végy egy relaxációs kádfürdőt, kellemes illóolajokkal, lágy zenével és gyertyafénnyel.
  • Látogass el egy hangfürdőre, ahol semmi más dolgod nincs, mint kényelmesen elhelyezkedni a matracodon, és ellazult állapotban hagyni, hogy a különböző hangszerek rezgései harmonizálják a testedet és felszabadítsák a lelkedet.
  • Vegyél részt egy yin jógaórán, ahol az oktató figyelembeveszi a csoport és a természet energiáit és szakszerűen tartja a teret, hogy te teljesen belelazulhass a gyakorlatokba.
  • Fogyassz el egy lélekmelengető forró teát, ízlelgesd csukott szemmel kortyról kortyra.
  • Végezz 7 perces jegyzetelés naponta: vegyél elő egy füzetet és 7 percen keresztül vesd papírra a gondolataidat. Fontos, hogy ezt kézírással tedd és mindegy, hogy van-e értelme annak, amit írsz, csak írd, nem kell visszaolvasnod!

Ha tiszteletben tartod a tested igényeit, meglátod kirobbanó energiákkal fog megáldani a tavasz közeledtével. Ha nehezebben indulnak a reggeleid íme egy rövid reggeli gyakorlás: Reggeli energetizálás. Alkalmazd napi rendszerességgel! 

Jakab Adri 

Tags: évkezdés , január , relaxáció , yin jóga

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info