Döntések és választások, elfogadás és elengedés időben


Döntések Nicole

Sokszor felmerül az emberben, jól döntött, jól választott egy adott helyzetben? 

Azzal az személlyel kötötted össze az életedet, akire mindig is vágytál? 

Voltak jelek? Nem vetted, vagy nem akartad észrevenni, mert boldog szerettél volna lenni? 

Becsapva érzed magad ezáltal, és bűntudat mardos? Ne tedd! 

Visszafelé olyan könnyen ítéli el magát mindenki, vagy hoz ítéletet más feje felett. De ki lehet e jelenteni, hogy mindig minden úgy van jól ahogy van? 

Véleményem szerint igen, mert mindennek írott ideje van, se előbb, se később. Minden csak akkor történik meg, amikor itt van az ideje, mindent meg kell élnünk ahhoz, hogy érettek legyünk, arra, amit a lelkünk mélyén már érzünk, de még nem jöhetett a felszínre, mert nem voltunk rá készen. Test – lélek – szellem, csak együtt, szent hármasságban tud jól működni, ha csak az egyik is lemarad, csorbul, már nincs harmónia bennünk. Elkezdjük „rosszul” érezni magunkat. 

Ilyenkor gyakran a környezetünket kezdjük el hibáztatni, ha nem úgy mennek a dolgaink, ahogy azt elképzeltük. Mi ilyenkor a teendő? Nézz magadba, tarts önvizsgálatot, menj el egy segítő terapeutához, fuss egyet a Duna parton, vegyél részt egy jóga órán, egy masszázson, hallgass zenét, iratkozz be egy főző tanfolyamra, süss egy tortát, - az ízeknek, fűszereknek, van egy különleges varázsa. Aki készíti az ételt belefőzi a szívének, lelkének egy piciny darabját, a szeretete által -vagy csak beszélgess egy hatalmasat azzal az személlyel, akivel a legjobban megtudod értetni magad. 

Az emberek néha azt gondolják, hogy a lelki fejlődés „az olyan nagyon könnyű dolog”. Nem feltétlen, hiszen érzelmeket megélni sokszor bizony nagyon fájdalmas, bonyolult, és egyben bátor dolog. Sokan még maguk elől is elrejtik az érzéseiket, nehogy szembesülniük kelljen önmagukkal. 

Jó ez így gondolják… Nem szeretnének megismerkedni rosszabbik oldalukkal, hisz az olyan ciki. 

Pedig, ha az ember tudja magáról mik is azok a tulajdonságai, amiket annyira nem kedvel magában, - kivétel nélkül mindenkinek vannak ilyen tulajdonságai - akkor sokkal jobban tudja érezni magát. Ez is Ő, de elfogadja, megengedi magának ezt az érzést, és nem bántja magát többet. Az elfogadás egyúttal generál egy változást is az ember lelkében, elkezd jobbá válni. Kinyílik a világ, érdeklődőbb, nyugodtabb, befogadóbb, toleránsabb lesz mindennel, és mindenkivel szemben. 

Elsősorban önmagával szemben. 

Persze, ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve, mindenkitől, mindent elvisel. Felülről tudja látni a körülötte történő eseményeket, helyzeteket, a régi érzelmeket nem bele szőve. Ami volt, elmúlt, már máshogy oldanánk meg ugyan azt a helyzetet. 

Elengedni és megengedni magunknak, hogy hibázzunk, igen, ez egy fantasztikus fordulat lenne az embereknek. Mindenki hibázik, és ezekből tanulunk a legtöbbet. Tudni kell megbocsájtani önmagunknak, és másoknak, mindenkit elfogadni olyannak, amilyen, nem ítélni és ítélkezni, mert amíg ezt tesszük önmagunkat bántjuk, önmagunkat ítéljük el a másikon keresztül. 

Attól mert valaki nem kedvel minket, vagy ismeretlenül nekünk nem tetszőt mond rólunk, attól az még nem a miénk, hanem az övé, egy vélemény, ami valószínűleg zavarja, és ránk vetíti ki.

Visszakanyarodnék az időre, amit az elején írtam, hogy értsétek, szerintem miért is fontos „pont az idejében” megtenni lépéseinket. Az idő ura a Szaturnusz, ő a küszöb őre, az ősprincípiumok hetes rendszerében, akárkit nem enged be. Utána a sötét „semmi”, amit átlépni elég kockázatosnak tűnik. Vizsgát kell tennünk előtte, mert ő csak a legjobbat engedi működtetni az életünk minden területén. Ami működés képtelen, azt elveszi, ha te magad nem zárod le. Koncentrálj a céljaidra, valósítsd meg, a Szaturnusz nem tűri a félmegoldásokat. Magas a mérce, de ami marad, az örök érték az életedben. Az életünk mágusai lehetünk, a lényegre figyelés képességével, az értékeink megbecsülésével, tapasztalati tudással és bölcsességgel.  

Gyógynövényei:

  • zsurló (vese működés javítását szolgálja, vesehomok, vesekő hajtásra alkalmas, vízhajtó, vértisztító, csontok, köröm erősítse, jó vérzés csillapító, köszvény, reuma ellen is hatásos, segít a lerakódott zsírok oldásában, ezért fogyást is előidézhet
  • ökörfarkkóró (külsőleg borogatásként, allergiás bőrbetegségekre ajánlott, bélhurut, légcsőhurut, izzasztó, vizelethajtó hatása van, megfázásra javasolt)
  • feketenadálytő (kizárólag borogatásra, vagy krém formájában, gyulladás csökkentő, ízületi fájdalomra, sportsérülések, zúzódások, véraláfutások kezelésében hatásos)

Testi szinten a lép, a csontrendszer, a mészháztartás, a bőr, az inak és ízületek tartoznak hozzá.

Mitológiai megjelenítője Kronosz, - Zeusz apja - neve időt jelent. Apja: Uranosz az ég Istene, anyja: Gaia a Földanya.  Kronosz egy sarlóval fosztja meg férfiasságától apját, és átveszi tőle a hatalmát. Az égi erőket learatva, azokat a földön lehet és kell ezentúl hasznosítani. Kronosz megeszi gyermekeit, mégis az egyik fia Zeusz megmenekül, így ő váltja a trónon. A végtelen idő is felfalja, elnyeli gyermekeit, a perceket, órákat, napokat és évezredeket… 

Az idő felett egyedül a szeretet bölcsessége uralkodhat. Idővel belül beérik, majd megszületik a feltétel nélküli szeretet.

Itt a Tavasz, új korszakot kezdhetünk. Vizsgáld meg magadban, melyek azon tulajdonságaid, amin változtatnál, melyek azok a kapcsolatok, amik már nem töltenek, táplálnak, hanem viszik az energiádat. 

Csak gondold végig, szép sorjában, meditálj egyet, lágy zenére, vagy a madarak csicsergésére, és gondolatban zárd le ezeket, búcsúzz el tőlük. Aztán jöhet, hogy mi az, ami szerelmetes lelkesedéssel tölt fel, hobbi, barát, kisállat, sport. Keresd meg ezeket, és kezdj el egy másfajta minőségibb életet élni, belülről kifelé. A legnagyobb állandó a változást, ezt tartsd szem előtt, és minden rosszban ott bújik a jó, hisz kéz a kézben járnak fejlődésed érdekében. 

Legyetek bátrak, és lépjétek át a saját korlátjaitokat, hisz az Élet akkor kezdődik el igazán! Írjatok magatoknak egy teljesen megújult forgatókönyvet, amiben esszenciálisan van csomagolva minden, amire valaha vágytatok, és még azt is, amit el se mertetek volna képzelni…

Essetek szerelembe, önmagatokkal, mással, a színes tavaszi virágokkal, egy finom csokoládéval, egy illattal. Használjátok az érzékszerveiteket, éljetek szívből, lélekből!

Gyönyörű, tapasztalásokkal teli tavaszt kívánok,

Szeretettel,

Nicole

 

Tags: évkezdés , január , relaxáció , yin jóga

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info