Legfiatalabb oktatónk, aki a lágyságával mindenkit elvarázsol

Mi recepcióst kerestünk, te jelentkeztél, de rögtön mondtad is, hogy inkább jógaoktatóként szeretnél nálunk dolgozni. Vállaltad, hogy tartasz egy próbaórát, én meg, hogy ha ügyes vagy, akkor kapsz óra helyettesítést a recepciós teendők mellett. Sosem felejtem el azt az órát. Imádtam az energiáidat, és nem láttam rajtad, hogy zavarban lennél a jelenlétemtől. Te hogy élted meg?

                                      

                                                    image2 (1).jpeg

Én is tisztán emlékszem arra az órára, nagyon örültem a lehetőségnek! 😊 Pontosan megterveztem az óra minden részletét, de így is eléggé izgultam előtte. Szerencsére néhány barátnőm el tudott jönni, bár így meg attól tartottam, hogy mit szólnak majd hozzá. Majd az óra eleji ráhangolódáskor kezdtem én is megérkezni lélekben is, a gyakorlás alatt pedig olyan érzésem volt, mintha magamat is kívülről figyelném. Persze a gyakorlatsor teljesen eltért a pontosan eltervezettől. Szuper érzés volt ott lenni, ahogy mindenki egyszerre mozdul, koncentrál, és megfogalmazódott bennem, hogy én tényleg szeretnék ezzel foglalkozni.

Hogyan szivárgott a jóga az életedbe? Mit adott, vagy miben segített?

Az első órámra egyrészt kíváncsiságból mentem el, másrészt akkoriban problémák voltak a térdemmel, ami igen hátráltatott a sportolásban, pedig nagyon fontos volt számomra a mozgás, reméltem a jóga segít majd. A jógával való első találkozásom az Amasoleban volt, nálad Adri egy SoleHot órán. Nem mondom, hogy nem lepett meg a meleg, de nagyon megfogott az óra hangulata, légköre, ki is használtam a 10 napos próbabérletem. Ezért külön sokat jelent nekem, hogy itt tarthatok órát! Majd több óratípust, helyet is kipróbáltam. Mindig nagyon feltöltődve, kisimulva jöttem haza az órákról. Továbbra is ezt kapom a jógától a fizikai erősödés mellett.

                                               image0 (1).jpeg

Sokan fiatalnak tartanak, de én az első órád után tudtam, hogy számomra nem az a fontos, hogy hány éves vagy, mióta oktatsz, hanem a mosolyod, a lágyságod és az, hogy mi árad belőled. Ha egy szóval kellene jellemeznem téged, az a Tisztaság lenne. Mit szeretsz az oktatásban?

Köszönöm! Igen eleinte furcsa élmény volt elől állni, és hogy így figyelnek az emberek rám ráadásul, hogy általában mindenkinél fiatalabb vagyok, és nálam előrébb tartanak az életben. Nagyon szeretem az órákat körülölelő pozitív légkört és a sok kedves embert, akivel összetalálkozunk egy gyakorlás alatt. Élvezem az órák végig gondolását és figyelni a résztvevők fejlődését. Szeretném az órák pozitív áramlását átadni, és köszönöm a bizalmat az óráimra ellátogatóknak!

 Fele annyi idős vagy, mint a tanáraink átlagéletkora. Hogy érzed magad a csapatban?

Jártam több különböző tanfolyamra, ahol hasonlóan fiatalnak számítottam, így már kezdtem megszokni ezt a helyzetet korábban is. De szerintem a kor nem számít annyit abban, hogy hogyan jönnek ki egymással az emberek, bár nyilván mások a fő témák az ember életében éppen. Én szeretek a csapathoz tartozni, és köszönöm nektek, hogy a kor miatt nem szoktam magam „hátrányban” érezni. 

                                                         image3 (1).jpeg

Mit tanulsz az egyetemen?

Tavaly végeztem szociológián, a Corvinuson. Bár sokat tanultam itt, akár, ha csak a szemléletemet nézzük, és szeretnék emberekkel foglalkozni és segíteni, de már az elején is éreztem, hogy ez a szak nem annyira az én terepem. Így az egyetem alatt elkezdtem másfelé nézelődni, így jött a jógaoktatói, illetve egy egész hosszú 3 modulból álló weblapfejlesztési képzést is elvégeztem. Mesteren szerettem volna gazdasági irányt is tanulni, ehhez alapszakon már elkezdtem felvenni, elvégezni erről a karról is tárgyakat, így tudtam felvételezni vállalkozásfejlesztésre a BA után, szintén a Corvinusra. Most fogom majd a második félévet elkezdeni vállalkozásfejlesztés mesteren. 

Mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet?

A családommal, barátommal imádok utazni. Különböző országokat, városokat felfedezni, és az ott élő emberek kultúráját, életstílusát megismerni. Szeretek síelni, nemsokára megyünk idén is. És persze jógázni.

Pesten szeretek különböző kávézókat, érdekes kajálós helyeket kipróbálni. Régen még sokat olvastam, ezt jó lenne megint visszavezetnem az életembe.

                                                                  image1 (1).jpeg

Hogy látod magad 5 év múlva?

Ez egy nagy kérdés számomra jelenleg. Előző évben junior front-end fejlesztőként dolgoztam az egyetem mellett. Sok részét élveztem ennek a munkának, a felületek megtervezését, rögtön látszik, hogy valami működik vagy nem, kézzelfogható eredménye van a munkának. De úgy éreztem ez a félévem túl sűrű lenne a mester mellett, így nem folytattam. Nem szeretném azonban a jövőben elengedni ezt a vonalat, sőt jó lenne még ebben is tovább fejlődni és akár vállalatoknak felhasználói felületeket tervezni, fejleszteni. Szociológiában a felméréseket élveztem, interjúk, fókuszcsoportok tartását. Jógában is tervezek még tovább tanulni, illetve kíváncsi vagyok, mit hoz az életembe a mostani mesterszak. Tudom kicsit sok terület, de túl sok minden érdekel sajnos. Most a célom csak a fő irányom kijelölése, mert nem tudom elképzelni, hogy majd csak egyféle munkát végezzek. Illetve 27 évesen remélem lesz gyerekem vagy legalább tervben lesz.

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info