Alvás, álmatlanság

Évekkel ezelőtt egy olaszországi továbbképzésen született meg a fejemben az a gondolat, hogy szeretnék tartani egy Alvás workshopot. A 25 főből álló fiatalos csoportban, mindössze ketten rendelkeztünk azzal a képességgel, ha letettük a fejünket a párnára már aludtunk is. Akkoriban már tudtam, hogy ezt az idegrendszer és a hormonrendszer befolyásolja. Ahogy azt is, hogy az elalvásunkért a melatonin, míg a könnyű ébredésünkért a kortizol szintünk felel.

Stresszel teli világunkban rendkívül fontosnak tartom, hogy a test és a psziché regenerálódhasson, erre pedig kétségkívül a legjobb megoldást a pihentető alvás jelenti. Amit viszont fontos szem előtt tartani, ahogy a jó szex sem, a minőségi alvás sem este az ágyban kezdődik el. Így nem elég elalvás előtt bevetni néhány „bárányszámolgatós” trükköt. Érdemes érte már reggeltől tudatosan tenni, erre gyűjtöttem össze jó néhány hatékony technikát.

Ahogy Tolsztoj írta: Minden boldog család egyforma, s minden boldogtalan család a maga módján boldogtalan.” Ugyanez jellemző a jó alvókra, ők kipihenten ébrednek, és biztos fellépéssel állnak a nap előtt. Míg minden rosszalvónak a maga módján rémes a helyzete.

A kevés, nem megfelelő minőségű alvás elhízáshoz, diabéteszhez, szívproblémákhoz, strokehoz, gyorsabb öregedéshez és korai halálozáshoz vezet. Csupán néhány hét pihentető alvással már csökkenthető a magas vérnyomás és a sejtek regenerálódását is támogatja.

Az alvás maga olyan, mint egy ajándék bejárónő, aki akkor jön, amikor nem vagy otthon. Mindent rendben tart, elhozza az elme nyugalmát, letörölget és kisimítja az ágyneműt.

Míg a felnőtt ember számára 8-9 óra alvás ajánlott, addig az emberek legalább 30%-a 6 órát vagy annál kevesebbet alszik. Ha azok közé tartozol, akik hétvégente szeretnék behozni a lemaradást, számotokra van egy rossz hírem: két nap alatt nem fog sikerülni.

Érdemes meghúzni a nap határát is, és időben lefeküdni, hisz abból a létfontosságú szerveink is profitálhatnak. Éjszaka 23.00 és 3.00 óra között megéri hagyni, hogy regenerálódhasson az epénk és a májunk, mert ők sajnos csak az alvás ezen időszakában tudnak.

Egy 20 perces napközbeni szunyókálás csökkenti a stresszszintet és olyan jótékony hatással tud lenni a testre, mint egy órányi éjszakai alvás.

De itt sem elég a mennyiség, a minőség is számít. Hisz csak az biztosítja, hogy lassul a szívverés, a szervek, az izmok és a csontok regenerálódnak, újraindul az immunrendszer, feltöltődnek az energia raktárak és az akaraterő tankunk is.

Mit érdemes tenned mindennek érdekében?

A megfelelő alvás körülmények is elengedhetetlen kellékei az feltöltődést nyújtó éjszakánknak, workshop után lehetőséged lesz kipróbálni a természetes alapanyagokból készült Prána párnákat is.

Gyere el 2022. január 22-én megrendezésre kerülő ÁLOM, ÁLMATLANSÁG workshopomra, ahol átnézzük mindazt, amit a nap során tehetsz annak érdekében, hogy pihentető éjszakád legyen.

Bejelentkezés alábbi linken:    https://www.motibro.com/visitors/reservation_widget?course_ids=8016&events_show_option=course_names&location_ids=807&operator=amasole-jogastudio&premise_ids=1361&trainer_ids=2645

Időpont: 2022. január 22. szombat 15.00-17.30

Ár: 8900 Ft (Éves bérlettel rendelkező Amasole törzsvendégeink 3000 Ft kedvezményben részesülnek.)

Szeretettel várlak:

Jakab Adri

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info