Kilépni a komfortzónából

komfi2Kilépni a komfortzónából – Minek?!

Kényelem és komfortzóna. Ismerősek számodra? Mindenkinek meg van a saját jól bevált komfortzónája, amiből ritkán vagy nem szívesen lép ki.

Mi is az komfortzóna?

Anélkül, hogy komoly pszichológiai fejtegetésekbe bocsátkoznánk, mind tudjuk ösztönösen, ez az a hely, ahol jól érezzük magunkat. Ahol minden gond és erőfeszítés nélkül tölthetjük az időnket nap mint nap. Ahol a tudatalattink azt jelzi, hogy biztonságban vagyunk.

Mindenkié más!

Hogy kinek mekkora ez a zóna, meddig ér és mit fed le az teljes mértékben egyedi. Képzeld, nemcsak egyéniek ezek a zónák, hanem állandóan alakulóban is vannak. Ha például felidézed az első alkalmat amikor eljöttél hozzánk jógázni az amaSoléba, biztosan egészen másképp érezted magad akkor, mint most – akár több száz látogatás után. Addig nem volt a jóga a komfortzónád része, mostanra, pedig vélhetően azzá vált. A zónába be lehet vinni új dolgokat bármilyen riasztónak is tűnnek az első alkalommal.

A komfortzónán kívül lenni nem szeretünk

Tagadhatatlan. Általában kerüljük is, hogy kikerüljünk belőle. Talán nem mindenki és nem egyforma mértékben. Egyik nap jobban meg tudunk küzdeni az új kihívásokkal, másik nap meg kevésbé és ez így...emberi. Teljesen rendben van. Viszont van egy rossz hírem is:

A komfortzónában NINCS tanulás.

Még ha azt hiszed is, hogy egy jógaórán aminek a látogatását már megszoktad egy új póz megismerése igazi tanulás – ki kell ábrándítsalak, nem az. Miért? Mert ettől függetlenül még a komfortzónádban vagy.

 Az igazi változás komfortzónán kívül történik.

Hogy megtapasztald, milyen az, amikor kilépsz a komfortzónádból, tegyél  apró, ártalmatlan lépéseket, amik épp csak egy kicsit mozdítanak ki a megszokásból. Megtapasztalhatod, hogy az új nem mindig rossz, és átéled az örömét annak, amikor valami izgalom ér. Ha legközelebb szembekerülsz a tudatalattiddal, aki vissza akar tessékelni a komfortzónád biztonságába, már könnyebben tetten éred, és könnyebben szembeszállsz vele, hogy átlépj a félelmeiden és elindulj céljaid felé.

Ebben szeretnénk, ha kölcsönösen segítenénk egymást.

Ezért a fentiek fényében, tartunk nektek és természetesen magunknak is egy Komfortzónán Kivüli Kihívást. Május 14-től egészen 19-ig számíthatsz rá, hogy minden egyes órán valami kis csalafintasággal fogjuk megmozdítani, elmozdítani mindannyiunk kedvenc komfort közegét.

Aggodalomra semmi ok! Még mindig jógázni fogunk és még mindig a jól megszokott tanári csapattal találkozhatsz az órákon. Ha gerincjógára jössz, gerincjógát is fogsz kapni de bizonyosan lesz benne valamiféle csavar. Előfordulhat, hogy nem pont a megszokott oktatód fogja tartani azt az órát amire minden héten jársz. Az is lehet, hogy két oktató is lesz az órán. Igyekszünk új, apró, nem apró változásokat, érzéseket generálni a kihívás hetén. Elsődleges célunk ezen a héten is az, hogy jól érezzétek magatokat és a jól megszokott profizmus szerint, mindent meg is teszünk majd azért, hogy megkapjátok azt amit amiért jöttök.

Emellett viszont arra is számíthattok, hogy valami különlegesebb és szokatlanabb élményben is részetek lesz. Gyertek velünk és tegyük meg az első lépést együtt!

Mi nagyon izgatottak vagyunk és reméljük, hogy nektek is sokat ad majd ez kihívás.

Tanulásra, élményszerzésre fel!

Várunk titeket nap szeretettel,

Az Amasole csapata

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info